2021-06-24

Jag vill säga ”några” ord i samband med min lansering av Go Banana4Dogs…

Vill börja med att tacka alla goa kunder med hundar som hittills besökt mitt hundtrim.

Jag slog upp portarna 8 mars i år och nu har det gått så pass lång tid så att jag har fått träffa vissa av Er för andra eller tredje gången. Blir jätteglad när ni väljer att komma tillbaka 😉

Tankar att bli egenföretagare dök upp för ca 1 ½ år sedan. Att jag skulle skola om mig och bli Hundfrisör – det var 1 år sedan den tanken kom. Nu har jag alltid skött pälsvården av mina hundar på egen hand och tyckt att det varit viktigt för deras hälsa och för mitt samvete, så att sköta päls och allt annat som hundägarskapet innebär är ju inget nytt. Men att välja det som yrke, det var lite otippat.

Men snabbare väg tillbaka till att orka med vardagen med jobb och familjeliv efter min krasch för 2 år sedan, det kunde jag aldrig drömma om. Att ha hundar omkring mig, det är som terapi för min själ. Det betyder massor för mig. Återställd blir jag aldrig för en sådan djup depression och trötthet som jag upplevt, det har satt sina spår både fysiskt och psykiskt. Inte bara för mig. Det är jag medveten om.

Att få tid att stanna upp och fundera på vad som får mig att må bra och vad som ger mig kraft att finnas för mina nära och kära utan att vandra runt som ett tomt skal – det var min överlevnad. Men jag vill inte gå runt och känna att jag bara överlever, att jag hela tiden bara lyckas hålla huvudet över ytan – är det att leva? Så även om jag fått den hjälp man kan kräva från dagens sjukvård och myndigheter så här långt, så krävs extremt mycket från mig själv hädanefter.

Jag vet nu varför och har skaffat mig kunskap om hur min kropp och knopp kunde sjunka så långt ned i mörkret. Tänk att svaret kan vara så enkelt och så grundläggande som att ”bara” äta fel. Men för mig är svaret så enkelt, för mig gav det extrema konsekvenser psykiskt. Visst att det finns fler faktorer, men jag vet nu att sockret varit en stor bov och det har varit min drog och bästa vän sedan barnsben. Så hädanefter ser jag till att vara påläst för att veta vad jag ger min kropp för bränsle.

Det pratas så mycket om vardagsmotion och träning och att äta rätt, vad viktigt det är för hälsan. Men samtidigt finns en acceptans för en extremt hög sockernivå och snabba kolhydrater även i vår vardagliga kost. Jag har, som många andra, gjort ett val som för mig är livslångt – kan uppfattas som extremt. Midsommar är här och vad dukas upp på bordet – på våra tallrikar och som hälls upp i våra glas? Jag kan säga att hädanefter väljer jag att avstå så otroligt mycket. Sådant som bara ska finnas på bordet, i glasen. Jag kan fortfarande känna en sorg då mitt belöningscentra i hjärnan vet hur man når snabb tillfredsställelse när man som mest behöver den, men samtidigt har jag en logisk del av hjärnan som påminner mig om att – DET ÄR INTE VÄRT DET.

Så jag skålar med vatten för livet på midsommar, inte med dricka och inte något med alkohol. Och förlåt Coca Cola – jag sviker dig för alltid (har varit en av mina droger större delen av mitt liv) tillsammans med Ronaldo 😉 och instämmer med vad han sa på en presskonferens: ”Drick vatten”

Och nu då undrar ni. Ja, jag behövde väl få skriva av mig det här helt enkelt. Men det jag vill komma till. Våra hundar. De som betyder så extremt mycket för oss. Det är vi som har ansvar för vad de stoppar i som bränsle för sina kroppar. Så min långa text om mig och min väg tillbaka till ett liv värt att leva – det är där mina tankar startade om vad jag faktiskt stoppar i mina bästa vänner varje dag. Vad innehåller fodret egentligen? Och vad ger jag för belöningsgodis? Och allt hundtugg? Så som matindustrin ser ut för människor och vad påläst du behöver vara för att finna rätt produkter som bränsle för din kropp, tänk då vad det krävs inom foder- och godisindustrin hos hundar. Man blir aldrig fullärd och ju mer jag försöker sätta mig in i framför allt om foder, desto mer förvirrad blir jag. Så den resan fortsätter.

Jag har lagt ned mycket tid till att söka runt på den svenska marknaden för att finna hundgodis- och hundtugg som innehåller väldigt få ingredienser och som i alla fall ger mig en bra magkänsla att ge mina hundar. Det vill jag dela med mig av till Er och därför har jag under en period byggt upp en webshop.

Hundaffärer, både fysiskt och på nätet, kryllar det av. Men när jag började gå in med andra glasögon, med andra krav på vad jag köper till mina hundar, då är det inte så många längre. För utbudet är oftast påfyllt med produkter inom godis, foder, tugg som prismässigt och kanske i första anblick blir mer attraktivt och väljs framför det svenska (närproducerat), enkla, tillsatsfria alternativet.  

Hos Go Banana4Dogs har jag redan gallrat så att utbudet av hundgodis och hundtugg är svensktillverkat, förpackat i Sverige och det finns inga knepiga tillsatser, Du vet vad Du stoppar i Din hund. Jag själv har i alla fall haft svårt att finna denna nisch, både i fysiska affärer och på nätet.

Men samtidigt är jag ju bara människa, och en väldigt engagerad hundägare som dessutom satsar mitt yrkesliv åt hundar. Så det går ju inte att blunda för alla fantastiska produkter som erbjuds inom hund. Det har gjort att utbudet blev något större än ”bara” inom hundgodis och hundtugg.  

Nu hälsar jag Er välkomna in till Go Banana4Dogs & vill samtidigt passa på att önska Er en härlig midsommar.

Om ni får en stund över i midsommarfirandet, så kika in på www.gobanana4dogs.se

Ta hand om Er & Era Pälsklingar

Kram

Madeleine